BiH
0

Nezadovoljni Tuzlaci traže pomoć: Ljeto smo proveli pod šatorima

Piše: D. Brkić
Dvadesetak građana tuzlanske mjesne zajednice Kojšino jutros su se okupili ispred sjedišta gradske administracije nazadovoljni rješavanjem njihovih problema nakon majskih poplava i klizišta.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Šaban Delić kaže kako su oni cijelo ljeto proveli u šatorima na parkingu za turističke autobuse te da je on sa osmočlanom porodicom na privremeno korištenje dobio baraku od 32 kvadratna metra.

"Rekli su mi da ostanem u baraci dok se moja kuća sanira. Međutim, stručne ekipe su navele kako je moja kuća za rušenje. Najugroženije porodice iz naselja Kojšino nisu dobili novčanu pomoć, dok su novac dobile porodice koje uopšte ne žive u tom naselju i koje imaju po dva ili tri stana", tvrdi Šaban Delić.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Delić navodi kako su imali sastanak sa predstavnicima Grada Tuzla, ali da su nezadovoljni napustili sastanak i izašli ispred zgrade.

"Naveli smo im probleme oko raspodjele pomoći, a oni su nam rekli da se žalimo kada bude objavljena konačna rang lista. Mi smo im rekli imena nekoliko porodica koje uopšte ne žive na Kojšinu. Oni su to zapisali, a da li će preduzeti kakve mjere trenutno ne znam", kaže Delić.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Građani Kojšina najavljuju kako će se i sutra okupiti pred zgradom Grada Tuzle, a razmatraju mogućnost i podizanja šatorskog naselja ispred sjedišta gradske administracije.