{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezadovoljavajuća zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti

F
26.5.2008. u 16:05
0
0
Nezadovoljavajuća zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti
0
Nezadovoljavajuća zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti
Zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, kao i na rukovodećim funkcijama u javnim poduzećima, ustanovama i školama na području Hercegbosanske županije je nedovoljna i nije u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova BiH, rekao je predsjednik Komisije za ravnopravnost polova u Skupštini Hercegbosanske županije Ale Kamber.
On je naglasio da je od ukupno šest općina Hecrecgbosanske županije samo u Drvaru žena načelnik općine, dok ni jedna žena ne obavlja funkciju pomoćnika načelnika ili direktora nekog javnog poduzeća, ustanove ili škole.

Kamber je istaknuo da je od 170 zaposlenih u županijskoj Vladi 69 žena, od osam ministara samo je jedna žena, te da u općinskim vijećima Bosanskog Grahova i Kupresa nema ni jedne žene.

"Na rukovodećim mjestima u prosvjeti, pravosuđu, policiji, vojsci i političkim strankama u Hercegbosanskoj županiji nema ni jedne žene, iako bi, prema odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova BiH, zastupljenost muškaraca i žena na ovim pozicijama trebala biti izbalansirana", naglasio je Kamber.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: