{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezadovoljavajuća zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti

F
26.5.2008. u 16:05
0
0
Nezadovoljavajuća zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti
0
Nezadovoljavajuća zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti
Zastupljenost žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, kao i na rukovodećim funkcijama u javnim poduzećima, ustanovama i školama na području Hercegbosanske županije je nedovoljna i nije u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova BiH, rekao je predsjednik Komisije za ravnopravnost polova u Skupštini Hercegbosanske županije Ale Kamber.
On je naglasio da je od ukupno šest općina Hecrecgbosanske županije samo u Drvaru žena načelnik općine, dok ni jedna žena ne obavlja funkciju pomoćnika načelnika ili direktora nekog javnog poduzeća, ustanove ili škole.

Kamber je istaknuo da je od 170 zaposlenih u županijskoj Vladi 69 žena, od osam ministara samo je jedna žena, te da u općinskim vijećima Bosanskog Grahova i Kupresa nema ni jedne žene.

"Na rukovodećim mjestima u prosvjeti, pravosuđu, policiji, vojsci i političkim strankama u Hercegbosanskoj županiji nema ni jedne žene, iako bi, prema odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova BiH, zastupljenost muškaraca i žena na ovim pozicijama trebala biti izbalansirana", naglasio je Kamber.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: