Problemi i u stranci
169

Nezadovoljan izbornim rezultatima: Velija Katica neće biti SDA-ov vijećnik u Općini Centar

N. V.
Velija Katica (Foto: D. S./Klix.ba)
Velija Katica (Foto: D. S./Klix.ba)
Vijećnik Stranke demokratske akcije Velija Katica je istupio iz Kluba SDA u Općini Centar i zajedno sa jedinim DF-ovim vijećnikom osnovao klub samostalnih zastupnika. Katica kaže da je glavni razlog ovakve odluke nezadovoljstvo cjelokupnim izbornim rezultatom.

Velija Katica je bio nosilac liste SDA za Općinsko vijeće u Centru gdje je ova stranka doživjela poprilično velik poraz, dok je Đenan Muminović jedini DF-ov vijećnik koji samostalno nije mogao djelovati.

Katica je iz Kluba stranke čiji je član izašao zbog nagomilavanja nezadovoljstva okolnostima u prethodnom periodu te zbog loših rezultata sa lokalnih izbora.

"Mene su rezultati potpuno demotivisali. Moj rezultat je dobar, on je SDA-u donio dva mandata, ali sam ja mnogo više očekivao od svih nas, mislim da smo doživjeli jedan krah. Tome su doprinijele okolnosti, ali i kompletna situacija u SDA u posljednjih godinu, dvije, kao i politička situacija unutar samog Kantona Sarajevo", kazao je on za Klix.ba.

Žargonski rečeno, on smatra da se u KS desilo "četiri na prema jedan" prilikom čega je Četvorka imala dovoljno vremena za kampanju.

Krivicu za loše izborne rezultate vidi u svima, od vrha do općinskih organizacija.

"Svi su trebali bolje raditi, ali sebe najviše hoću da kritikujem, nismo se maksimalno angažovali, nismo imali ni mogućnosti. Da smo se više potrudili i rezultati bi bili bolji", naveo je.

Ističe da njegov izlazak iz Kluba SDA koji još uvijek nije ni formiran, neće suštinski ništa promijeniti jer će nastaviti sa radom u korist građana kojima je pomoć i obećao.

"Moja će zadaća i dalje biti da odgovorim na sve zahtjeve građana s kojima sam razgovarao u predizbornom ciklusu. Direktno ću odgovarati građanima Općine Centar i njihovim zahtjevima", naveo je.