{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nextbike slavi prvi rođendan, ovog ljeta stižu i u Tuzlu

1.6.2017. u 15:41
1
1
Nextbike slavi prvi rođendan, ovog ljeta stižu i u Tuzlu
1
Sistem gradskih bicikala, Nextbike, koji je prije tačno godinu dana zaživio u Sarajevu, danas proslavlja svoj prvi rođendan. Tim povodom je u Hotelu Bristol održana konferencija u okviru koje su uručene zahvalnice sponzorima i partnerima koji su podržali ovaj projekat te najavljene aktivnosti za tekuću godinu.
Nakon veoma uspješne prve godine poslovanja, iz Nextbike-a najavljuju otvaranje još jedne stanice u Sarajevu koja će biti postavljena na Trgu Oslobođenja (Općina Stari Grad).

Također, Nextbike najavljuje širenje sistema i u drugim gradovima, među kojima je prva Tuzla. Projekt u Tuzli se već privodi kraju, a postavka bicikala se očekuje već u toku mjeseca jula.

Uspostava sistema bicikala u Tuzli finansijski je pomognuta od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH te Addiko banke i haloo mobilne mreže, dok su lokacije za postavku stanica omogućili Grad Tuzla i Bingo TC.

Inicijativu za uspostavljanje Nextbike sistema u Sarajevu pokrenula je prije tačno godinu dana kompanija Supermarket doo, licenciranog Nextbike partnera za BiH.

Nextbike tim je u prvoj godini dana uspio okupiti porodicu od preko 1.700 zadovoljnih korisnika te preko 5.000 registrovanih članova. U prethodnih godinu dana ostvareno je skoro 30.000 najmova, a na biciklima je pređeno gotovo 70.000 kilometara.

“Više od navedenih statistika raduje nas pozitvina energija koja se stvorila oko cijelog projekta, kao i podrška građana i cjelokupne javnosti koju imamo od samog početka. Želimo se zahvaliti svim našim partnerima i sponzorima koji su na bilo koji način doprinijeli uspostavljanju Nextbike sistema u BiH, a posebno se zahvaljujemo našim korisnicima koji poštuju pravila korištenja bicikala i svakodnevno uživaju u vožnji. Nadamo se da će Nextbike, osim u Tuzlu, uskoro stići u druge bh. gradove čiji će građani također imati mogućnost korištenja ovog oblika prijevoza", izjavio je direktor Nextbike-a Ahmed Ćerimović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: