BiH
200

Nevrijeme u Zenici: Polomljena stabla, odroni i blokirane saobraćajnice

Piše: E.S.H.
Kiša koja pada od jutarnjih sati na području općine Zenica, izazvala je probleme, posebno u dijelovima općine koji su bili poplavljeni tokom majskih poplava koje su zadesile našu zemlju.

Kiša je izazvala poteškoće u saobraćaju, ispod podvožnjaka na ulazu u grad je došlo do akumulacije vode što onemogućava normalno odvijanje saobraćaja.

"Imamo dojave sa terena, posebno u dijelovima koji su bili ugroženi poplavama, da je došlo do aktiviranja klizišta. Obilazimo teren kako bi na vrijeme eliminisali eventualne probleme", rekao je za Klix.ba direktor Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Sead Džanović.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Građani su operativnom centru Civilne zaštite prijavljivali probleme. Bilo je lomljenja stabala, nakupljanja vode koja je prekinula saobraćajne komunikacije, a kako nam je rekao Džanović, na putnoj komunikaciji Nemila - Bistričak imaju dva odrona koja su blokirali saobraćaj.

"Veoma je bitno da se odvodi odčepe, da se očiste, a ekipe Civilne zaštite i Vatrogane jedinice su na terenu i intervenišemo po prijavama građana", kazao je Sead Džanović.

Kiša na području Zeničko-dobojskog kantona još uvijek pada, a meteorolozi do kraja dana i u noći najavljuju izraženije grmljavinske pljuskove, praćene obilnim padavinama, udarima vjetra, ponegdje i gradom.