BiH
0

Nevrijeme iz Hrvatske neće doći u BiH, na Bjelašnici kiša i snijeg

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jako nevrijeme koje je tokom protekle noći i danas zahvatilo Hrvatsku neće stići do BiH, potvrđeno je za Klix.ba u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Prema riječima meteorologa Damira Šantića, nevrijeme koje je zahvatilo Hrvatsku trebalo bi prestati večeras te će zaobići našu zemlju.

"U cijeloj BiH danas pada kiša, ali jačeg vjetra, izuzev na planinama, nema. Jedino je na Bjelašnici tokom dana zabilježen snijeg koji pada naizmjenično sa kišom, budući da je temperatura od nula do jedan stepen. Već sutra će biti znatno manje padavina nego danas, a u srijedu će kiša nastaviti padati", rekao je Šantić.

Dodaje kako će ove sedmice vrijeme u našoj zemlji uglavnom biti oblačno, te da će padavina možda biti još u četvrtak ujutro, dok u petak i subotu kiše ne bi trebalo biti.

"Budući da će biti oblačno, temperature neće padati ispod nule. Jutarnje će se kretati od 3 do 7, na jugu do 12 ili 13 stepeni, a dnevne od 5 do 11, na jugu do 16 stepeni Celzija. Jakog vjetra bi moglo biti još tokom sedmice, ali van BiH, u Hrvatskoj i Italiji, tako da će nas nevrijeme zaobići", zaključio je Šantić.