"Nevesinjska olimpijada" je sabor tradicije i viteštva

S
SRNA
13.8.2016. u 23:27
4
57
"Nevesinjska olimpijada" je sabor tradicije i viteštva
4
"Nevesinjska olimpijada" je sabor tradicije i viteštva Foto: SRNA
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović otvorio je večeras 141. "Nevesinjsku olimpijadu" i poručio da je ovaj sabor tradicije i viteštva jedan od najvažnijih kulturno-sportskih i turističkih manifestacija, ne samo u Hercegovinu, već u cijeloj BiH.
Šarović je u obraćanju na Gradskom trgu u Nevesinju istakao da je ovo jedinstvena manifestacija sa najviše disciplina koje njeguju kulturu, običaje, tradiciju i vjeru.

"Ovoliko dugu tradiciju, gotovo vijek i po, ima mali broj manifestacija u BiH", rekao je Šarović i zahvalio opštini Nevesinje na dobroj organizaciji i na tome što se trude da "Nevesinjska olimpijada" iz godine u godinu bude sve bolja.

Svečanom otvaranju 141. "Nevesinjske olimpijade" prisustvovali su predstavnici hercegovačkih opština, brojni gosti i stanovnici ove opštine.

Na Bratačkom lugu kod Nevesinja sutra će biti održan centralni događaj "Nevesinjske olimpijade".

Program počinje u 11.00 sati tradicionalnim disciplinama - skok udalj, penjanje na stub, skakanje na mijeh, trka sa jajetom u kašici, trka u džaku.

Foto: SRNA Foto: SRNA


U ranim popodnevnim časovima biće organizovana takmičenja u viteškim disciplinama - potezanje konopa i potezanje klipa.

Spektakl manifestacije predstavljaju tradicionalne konjske trke, po kojima je poznata "Nevesinjska olimpijada".

Organizator Olimpijade je opština Nevesinje, a pokrovitelji Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: