{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Neutemeljene izjave izraelskog ministra štete BiH'

S
7.1.2010. u 10:16
0
68
'Neutemeljene izjave izraelskog ministra štete BiH'
0
'Neutemeljene izjave izraelskog ministra štete BiH'
Sven Alkalaj
Nakon izjave ministra vanjskih poslova Izraela Avigdora Libermana o Balkanu kao sljedećoj destinaciji globalnog džihada gdje se, u tu svrhu, namjerava izgraditi infrastruktura, regrutirati aktivisti i usmjeriti fondovi u oblastima koje naseljavaju Bosanci i Albanci, ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj sinoć je obavio telefonski razgovor sa ministrom Libermanom.
Alkalaj je izrazio negodovanje povodom izjava ministra Libermana kojima je implicirao da u Bosni i Hercegovini postoji pogodno tlo za regrutiranje terorista. Naglasio je neutemeljenost takvih izjava, te istakao da one nanose štetu međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, pogotovo u momentu kada naša zemlja očekuje pozitivnu odluku Evropske unije o uspostavi bezviznog režima za svoje građane.

Istakao je da je BiH čvrsto opredijeljena za borbu protiv terorizma, te naglasio da prema informacijama obavještajno-sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine, kao i međunarodnih organizacija prisutnih u BiH, u našoj zemlji ne postoje centri za obuku terorista, te da nema tzv. ćelija terorističkih organizacija u BiH niti da je naša država pogodno tlo za takve aktivnosti. Pozvao je ministra Libermana da ukoliko nadležne institucije Izraela raspolažu sa kredibilnim informacijama da ih dostave nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, ministar Alkalaj je dao nalog Ambasadi BiH u Izraelu da obavi razgovor u Ministarstvu vanjskih poslova Izraela povodom ovog slučaja.

Na kraju, ministar Alkalaj je izrazio povjerenje u profesionalnost i efikasnost nadležnih institucija Bosne i Hercegovine, kao i opredijeljenost za daljnje unapređenje bilateralnih odnosa BiH i Izraela, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova naše zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: