|

Neuspjela smjena načelnika: Vlada RS inicirala raspuštanje Skupštine opštine Rudo

Neuspjela smjena načelnika: Vlada RS inicirala raspuštanje Skupštine opštine Rudo
0
F
FENA
13.8.2019. u 16:53
5
komentara
0

dijeljenja
Neuspjela smjena načelnika: Vlada RS inicirala raspuštanje Skupštine opštine Rudo Rudo
Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Vlada RS-a inicirali su raspuštanje Skupštine opštine Rudo, a konačnu odluku o tome donijet će Narodna skupština RS.
U opštini Rudo usvojen je izvještaj nakon neuspjelog opoziva načelnika koji je dostavljen ovom ministarstvu, kao i mišljenje izborne komisije da je opoziv bio u skladu sa zakonom.

"Mi smo o tome informisali Vladu, koja je usvojila inicijativu i uputila je prema Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako to zakon nalaže", rekla je ministrica uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić novinarima danas u Banjoj Luci.

Ona je dodala da je Vlada ta koja prikuplja dokumentaciju da li je neka procedura ispoštovana ili nije.

"Vlada ne donosi odluku niti ima kapacitet kako je to zakon definisao, već narodni poslanici", pojasnila je ona.

PDP je zatražio da Vlada RS-a Narodnoj skupštini proslijedi prijedlog o raspuštanju Skupštine opštine Rudo s obzirom na neuspješnost provedenog postupka opoziva načelnika Rate Rajaka, saopćeno je danas iz PDP-a.

U opštini Rudo lokalni parlament je odlučio da se ide na opoziv načelnika Rate Rajaka, međutim na referendumu održanom u decembru prošle godine većina građana odlučila je da on ostane na toj funkciji.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...