{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neum: Predstavljeni projekti vlade HNŽ-a za Jadransku euroregiju

F
11.6.2008. u 15:38
0
0
Neum: Predstavljeni projekti vlade HNŽ-a za Jadransku euroregiju
0
Neum: Predstavljeni projekti vlade HNŽ-a za Jadransku euroregiju
Foto: Neum
U sklopu I. Jadranskog izložbenog sajma plovila, povijesti brodovlja, kulturnih sadržaja, kulturne baštine, sporta i obrtništva u sportu i nautici u hotelu Zenit u Neumu, danas su predstavljeni prijedlozi projekta s kojima Vlada Hercegovačko-neretvanske županije sudjeluje u radu komisija Jadranske euroregije.
Nakon uvodnih riječi organizatora, okupljenima se obratio predsjednik Vlade Hercegvoačko neretvanske županije (HNŽ) Srećko Boras, koji je pozdravio ideju organiziranja ovakvoga izložbenog sajma, kojega je i pokrovitelj, a koji vidi kao mogućnost promoviranja Hercegovačko-neretvanske županije kao pomorske mediteranske regije, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Premijer Boras u svome obraćanju istaknuo je kako Vlada ima vrsne stručnjake koji su predložiti kvalitetne projekte koji zasigurno mogu doprinijeti razvitku kako HNŽ-a tako i cijele Jadranske euroregije.

Ivan Buntić, član Komisije Jadranske euroregije za zaštitu okoliša, predstavio je dva projekta, i to: "Biološko-ekološke značajke Neumskog akvatorija (more BiH) i Procjena utjecaja gospodarskih aktivnosti na njegovo stanje", te "Identifikacija i očuvanje ugroženih morskih, slatkovodnih i kopnenih habitata, te zajednice biljaka u Sredozemnom području Bosne i Hercegovine".

U svome izlaganju Buntić je naveo kako je zbog zastarjelosti sada dostupnih podataka potrebno izraditi nove koji će biti osnova za dalje strategije u području zaštite okoliša.

Dodao je kako su regije i države u našem okruženja već daleko odmakle , te je potrebno još jače krenuti u stvaranje baza podataka o našim biljnim i životinjskim vrstama, posebno ugroženim i endemičnim.

O projektima izgradnje mrjestilišta ribe u Neumskom akvatoriju i razvitku zaleđa govorio je član Komisije za ribarstvo Perica Bulić, koji je istaknuo važnost izgradnje mrjestilišta na našem području, jer je mlađ, koja se skoro u potpunosti uvozi, neprilagođena našem području.

Antonio Križanac, član Komisije za promet i infrastrukturu govorio je o projektu "Razvitak zračne luke Mostar u centar za multimodalni prijevoz", naglasivši posebno velike mogućnosti za razvitak koje Zračna luka Mostar ima zbog blizine željezničkih kolodvora, cestovnih pravaca, a posebno buduće autoceste 5C.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: