{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Netačni navodi u izvještaju monitoring tima Vijeća Evrope"

F
15.9.2008. u 16:54
0
1
"Netačni navodi u izvještaju monitoring tima Vijeća Evrope"
0
"Netačni navodi u izvještaju monitoring tima Vijeća Evrope"
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović upozorio je, tokom razgovara s otpravnicom poslova pri Ambasadi Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Viktorijom Harison, na "netačne i nedopustive" konstatacije u prijedlogu izvještaja Monitoring tima Vijeća Evrope u kojem se govori "o navodnim udarcima koje je RS nanijela državnim institucijama", saopćeno je iz Kuzmanovićevog kabineta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kuzmanović je ocijenio da je taj „izvještaj rezultat lobiranja partija i pojedinaca iz Federacije Bosne i Hercegovine kod pojedinih poslanika Vijeća Evrope, koji nisu dovoljno upoznati o situaciji u BiH“.

Entitetski premijer je rekao da je RS već učinila mnogo da bi bilo omogućeno formiranje više institucija, agencija i kompanija na nivou BiH, „ali nije i ne želi biti odgovorna za njihovo nefunkcioniranje koje je štetno po interese RS-a“.

Tokom razgovora bilo je riječi i o statusu Brčko Distrikta BiH, a Kuzmanović je naglasio da za konačno rješavanje statusa Distrikta nije neophodna promjena Ustava BiH, već je ovo pitanje potrebno regulirati zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: