Nema ga od sinoć
84

Nestao Haris Nalčo na Prokoškom jezeru, u potrazi učestvuje 100 osoba

Piše: M. N.
Blizu 70 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite te 30-ak planinara, prijatelja i članova rodbine traga za 36-godišnjim Harisom Nalčom koji je sinoć nestao na ovom području nakon druženja sa studentima u okviru studentskih pohoda.

Kako nam je rekao Fahrudin Solak, od jutros se pretražuje cijelo područje oko jezera.

"Pretraženo je područje od dva kilometra u prečniku od samog jezera. Sada idemo dalje. Teren je opasan i strm i ima dosta zamki u stijenama. U potrazi učestvuju i tri psa specijalizovana za ovakve potrage, a koristimo i dronove. Jezero još nismo pregledali jer se nadamo da je živ i da je možda samo povrijeđen", kazao je Solak za Klix.ba.

Ukoliko muškarac ne bude pronađen do mraka potraga će se obustaviti do jutra, a spremni su učestvovati i pripadnici GSS BiH koji imaju 15 stanica. Na terenu su i službe civilne zaštite SBK i Fojnice.

Glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao je kako policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje koje su u njihovoj nadležnosti te je uputio apel građanima da, ukoliko imaju neku informaciju o nestalom muškarcu, obavijeste policiju.

Nestanak Harisa Nalče prijavljen je sinoć u 19:30 sati.