BiH
9

Nestao dnevnik u Drugoj osnovnoj školi u Bugojnu

FENA
Bugojno
Bugojno
U Drugoj osnovnoj školi Bugojno nestao je dnevnik osmog „A“ razreda, a u istragu o ovom slučaju uključila se i bugojanska policija, potvrđeno je Feni u ovoj školi.

Da dnevnik nije na mjestu gdje se obično nalazi primijećeno je 7.juna u drugoj smjeni, u kojoj su na nastavi bili i učenici završnih razreda ove škole.

  • Ustanovili smo da nije bilo provale u školsku zgradu, usljed čega bi se alarm, vjerojatno, oglasio. U školi imamo sigurnosnu kameru, međutim, ona bilježi tek stotinu snimaka koji se svakodnevno brišu, tako da ne postoji dokaz koji bi nas eventualno brže doveo do počinioca ovog djela. Učinili smo sve što je bilo potrebno da učenici razreda, čiji je dnevnik nestao, ne ostanu neocijenjeni na kraju školske godine, kazala je direktorica Druge osnovne škole Begzada Imširpašić.

U Odjelu kriminalističke policije PS Bugojno kazali su da je obavijest o nestanku dnevnika zaprimljena 12. juna i da od tada poduzimaju intenzivne radnje na rješavanju slučaja.

S obzirom na to da je krug potencijalnih počinilaca sve uži, vjeruju da će vrlo brzo doći do imena osobe ili više njih koji su krivi za nestanak dnevnika.