|

Nestali testovi iz zgrade MUP-a BPK Goražde, ponovo obustavljen prijem policajaca

Nestali testovi iz zgrade MUP-a BPK Goražde, ponovo obustavljen prijem policajaca
244
Piše: E. A.
3.11.2016. u 11:02
36
komentara
244

dijeljenja
Nestali testovi iz zgrade MUP-a BPK Goražde, ponovo obustavljen prijem policajaca Foto: Klix.ba
U zgradi MUP-a Goražde ovih dana su nestali testovi sa tačnim odgovorima neophodni za provođenje testiranja kandidata za prijem policajaca. Kako saznajemo, nestali su iz kancelarije koju koristi Komisija za provođenje procedure izbora koju je imenovao načelnik Sektora uniformisane policije, a čine je uposlenici ovog ministarstva.
Prema riječima šefa Ureda komesara policije BPK Goražde Emka Rizvanovića jedino je komisija imala pristup kancelariji. Testiranje je prolongirano, a za sada je nepoznanica šta se desilo sa testom općeg znanja.

Zanimljivo je, međutim, da se konkursna procedura za prijem policajaca u MUP BPK Goražde često ponavlja već nekoliko godina, što ostavlja prostora za različite sumnje i špekulacije.

Činjenica je da je Općinski, a potom i Kantonalni sud Goražde donio presudu kojom je poništena procedura izbora kandidata za početni čin policajca.

"U cilju izvršenja ovih presuda načelnik Sektora uniformisane policije je donio odluku o pokretanju ponovne procedure izbora kandidata za početni čin policajca i imenovao novu komisiju koja će provesti proceduru izbora. Komisija je počela rad i uradila test morfoloških karakteristika. Za 28.10.2016. bio je zakazan test općeg znanja kandidata, o čemu su svi obaviješteni, međutim, istog dana oko 9:30 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavljen je nestanak testa sa tačnim odgovorima, koji je trebao biti test za kandidate. Odmah po tom događaju obaviješten je načelnik Sektora uniformisane policije i ovaj test je otkazan", obrazložio je medijima Emko Rizvanvić, šef Ureda komesara policije BPK Goražde.

On je pojasnio da se test sa tačnim odgovorima nalazio u kancelariji u kojoj je radila komisija.

"Pristup toj kancelariji su imali samo članovi komisije, pet članova komisije i jedna osoba za obavljanje administrativno-tehničkih poslova", kazao je Rizvanović.

Za sada je izvjesno da će komisija biti smijenjena te da će biti imenovana nova, a dešavanja prati i Kantonalno tužilaštvo.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...