Potraga u Sarajevu
56

Nestala 13-godišnjakinja još uvijek nije pronađena, građani pomažu policiji

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za trinaestogodišnjom djevojčicom Amilom Rovčanin iz sarajevskog naselja Dobrinja još uvijek se vodi intenzivna potraga, potvrđeno nam je iz MUP-a KS.

"Djevojčica još uvijek nije pronađena. Potraga je u toku", kazao je portparol MUP-a KS Irfan Nefić u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba.

Također, Facebook grupa "Za Amilu" okupila je veliki broj zabrinutih građana koji uz pomoć članova porodice i prijatelja nestale djevojčice vrše samoinicijativnu potragu.

Na društvenim mrežama pokrenut je apel kojim se građani mole da se jave policiji ili porodici ukoliko su vidjeli Amilu Rovčanin, a tačnost ove informacije potvrđena je portalu Klix.ba u MUP-u KS.

Podsjećamo, djevojčica je nestala jučer, a iza sebe je ostavila oproštajno pismo. Amila Rovčanin zadnji put je viđena jučer u maskirnim pantalonama i bijeloj krznenoj dukserici kod Osnovne škole Skender Kulenović na Dobrinji.

Porodica moli da ukoliko je neko prepozna ili ima informaciju o njenom nestanku da to prijavi policiji ili na broj telefona 062/370/208.