BiH
66

Neslana prvoaprilska šala: Evakuacije zbog dojave o postavljenim bombama u tri škole u Bihaću

Piše: M. Ć.
Učenici tri srednje škole koje se nalaze u ulici Đačka u bihaćkom naselju Prekounje od jutros su, umjesto u učionicama, boravili na ulici, budući da je policija zaprimila dojavu o postavljenim bombama u zgradama gimnazije, ekonomske i srednje mješovite škole.

Ubrzo nakon dojave policija je zatvorila dio ulice ispred navedenih škola, a đaci su evakuisani.

"U kancelariju je ušao policajac i rekao da polako evakuišemo djecu i uposlenike iz objekta škole, jer, kako mi je kazao, postoji dojava da je postavljena bomba u našoj školi, ekonomskoj i gimnaziji. Mi smo, naravno, u rekordnom roku svu djecu i uposlenike izveli van, bez imalo panike", kazao je Senaid Haskić, direktor Medicinske škole.

Iz MUP-a USK su kazali da su jutros u 8:45 sati zaprimili anonimnu dojavu da se u objektima ove tri škole nalaze eksplozivne naprave.

"Mi smo ubrzo izašli na teren, evakuisali učenike i osoblje škole te osigurali uže i šire područje oko škola. Nakon toga su pripadnici kriminalističke tehnike pristupili kontradiverzionom pregledu. Izvršen je pregled sva tri objekta i oko 11:00 sati završen je kompletan postupak. Konstatovano je da nema nikakvih eksplozivnih naprava te da se radi o lažnoj prijavi", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac koji je naredio istragu s ciljem identifikacije osobe koja je prijavila slučaj, odnosno počinila krivično djelo lažnog prijavljivanja.