O dolasku Schmidta
182

Nešić: Civilizacijska sramota i licemjerje je da u srcu Evrope postoji država koja je protektorat

SRNA
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ocijenio je da je dobra vijest da Valentin Inzko više nije visoki predstavnik, a da je loša ta što neki i poslije 26 godina smatraju kako su ovdje potrebna tutorstva i poništavanje demokratije.

Nešić je naveo da je Inzko bio nijemi guverner, koji je puštao poruke mržnje prema Srbima, a odnosima sa političkim liderima koji opstaju na mržnji doprinio destabilizaciji društva.

"Okrećući glavu od suštine i platu zarađujući ponižavanjem Srba dodatno je produbio podjele", ocijenio je Nešić.

Nešić smatra da su vrata EU zatvorena sve dok je OHR u BiH, čiju bi instituciju trebalo da ukinu, a ne da joj maligni uticaj jačaju imenovanjem kadra iz veće evropske države, saopšteno je iz DNS-a.

"Civilizacijska sramota i licemjerje je da u srcu Evrope u 21. vijeku postoji država koja nije suverena i koja je protektorat", rekao je Nešić i ukazao na potrebu da se prestane sa negiranjem srpskog naroda već da se rješavaju nagomilani problemi.

Ova izjave lidera DNS-a dolaze nakon što je danas objelodanjeno da Valentin Inzko odlazi s pozicije visokog predstavnika, a da je za njegovo nasljednika imenovan Christian Schmidt na prijedlog Njemačke.