BiH
0

Nerminu Tuliću bit će vraćen prijeratni stan

FENA
Nakon jučerašnje deložacije porodice Tulić predstavnici Općine Centar i Kantona Sarajevo sastali su se sinoć kako bi razgovarali o mogućim načinima rješavanja ovog problema. Susret je završen u dva sata iza ponoći i nastavljen danas kako bi se postigao konačan dogovor.

Nakon sastanka nadležnih Tulići su obaviješteni da će još u toku sedmice doći u posjed svog stana iz kojeg pravno nisu ni izašli, jer rješenja koja je Općina Centar davala tokom rata smatraju se nevažećim.

Tako da je rješenje za stan u kojem su Tulići, zbog činjenice da je stan oca Nermina Tulića-Husnije Tulića na četvrtom spratu, a da je Nermin Tulić u ratu izgubio obje noge i uz saglasnost Općine prešao u stan na prvom spratu, proglašeno nevalidnim i na taj način može se smatrati da porodica Tulić pravno nikad i nije napuštala stan.

Kako saznajemo od odgovornih iz Kantona Sarajevo i iz Općine Centar ovaj put je najzad postignut dogovor koji može zadovoljiti sve zaintersovane strane.

Inače Nermin i Maja Tulić u ranim jutarnjim satima, nakon što su dobili čvrsta obećanja da će se učiniti sve potrebno da se konačno riješi ova stambena problematika otišli su na spavanje u Hotel "Bosnia".