{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nermin Nikšić: SDP neće imati člana Predsjedništva već predsjednika BiH

Piše: I. Č./Klix.ba
27.5.2018. u 11:41
1.145
255
Nermin Nikšić: SDP neće imati člana Predsjedništva već predsjednika BiH
1.145
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić poručio je slavodobirno prisutnima na današnjoj Konvenciji u Sarajevu da su došli na pobjedonosni skup i da će SDP imati predsjednika Bosne i Hercegovine, predstavnika svih njenih građana.
"SDP je organizovao referendum kako bi se 43 hiljade partijskih članova moglo izjasniti o kandidatu za člana Predsjedništva BiH. SDP je organizovao prvi ovakav referendum u postratnoj Bosni i Hercegovini. Dokaz je to da u našoj partiji uvažavaju glasovi cjelokupnog članstva. Tako će biti u cijeloj Bosni i Hercegovini", poručio je Nikšić.

Napomenuo je da je skup pobjedonosni i da će SDP dobiti svog člana Predsjedništva BiH, koji će predstavljati sve građane.

"Naš kandidat neće biti član Predsjedništva BiH, nego će biti predsjednik Bosne i Hercegovine, svih njenih građana", rekao je Nikšić.

Napomenuo je da je spreman svima pružiti ruku i sa svima razgovarati, ali da se sa SDP-om niko ne smije igrati, da ih niko ne smije ucjenjivati i da im niko ne smije prijetiti.

"Rasuti smo svuda po BiH. Mi u SDP-u vjerujemo u Bosnu i Hercegovinu, vjerujemo u njeno zajedništvo. Za državu treba plan. SDP se neće boriti protiv antifašizma, nego će zadati odlučujući udarac fašizmu", poručio je Nikšić.

Istakao je da svi u Bosni i Hercegovini moraju više biti Bosanci i Hercegovci, a manje Bošnjaci, Hrvati i Srbi.

"Plan B za nas ne postoji. Plan A je da su SNSD, HDZ i SDA vječito na vlasti. Ove tri stranke su povećale akcize. Naš neprijatelj je beznađe koje su oni napravili", rekao je Nikšić.

Nikšić je iskoristio priliku da indirektno prozove Željka Komšića spočitavši mu uz ostalo i kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na predstojećim Općim izborima.

"Onima koji navodno žele sa nama, a žele ugasiti SDP imam jasnu poruku: niko ne može ukinuti socijaldemokratiju. Sa njima nema saradnje. Lažni Valter se otkrije kad-tad. Za njih imamo poruku: držite se onih koji su vam dali zadatak srušiti SDP", rekao je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: