|

Nermin Muzur razrješen, nova predsjednica Turističke zajednice u Sarajevu je Azra Džigal

Nermin Muzur razrješen, nova predsjednica Turističke zajednice u Sarajevu je Azra Džigal
65
Er. M.
2.12.2019. u 14:12
47
komentara
65

dijeljenja
Nermin Muzur razrješen, nova predsjednica Turističke zajednice u Sarajevu je Azra Džigal Foto: I. Š./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Azru Džigal za vršiteljicu dužnosti predsjednice Turističke zajednice Kantona Sarajevo. O ovom imenovanju Vlada KS nije upoznala javnost putem saopćenja, već je odluka objavljena u Službenom listu.
U Službenim novinama Kantona Sarajevo objavljeno je rješenje koje je Vlada KS donijela na sjednici održanoj 14. novembra 2019. godine. Tim rješenjem Azra Džigal, nekadašnja savjetnica federalne ministrice za turizam Edite Đapo, imenovana je za vršiteljicu dužnosti predsjednice Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da se izbor predsjednice Turističke zajednice KS nije našao na dnevnom redu sjednice koji se javno objavljuje. Također, Vlada KS o ovom imenovanju nije upoznala ni stanovnike Kantona Sarajevo putem saopćenja."Azra Džigal imenuje se za vršiteljicu dužnosti predsjednice Turističke zajednice Kantona Sarajevo na kraći period, odnosno na najviše tri mjeseca od dana imenovanja", piše u odluci koju potpisuje predsjednik Vlade KS Edin Forto.

Na istoj sjednici, također bez javne objave tačke dnevnog reda, donesena je odluka kojom se razrješava Povjerenstvo Turističke zajednice KS. Tako su funkcije predsjednika razriješeni Nermin Muzur, a funkcija članica Povjerenstva Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...