{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nermin Mujanović odbacio krivicu

S
29.8.2012. u 18:58
0
0
Nermin Mujanović odbacio krivicu
0
Nermin Mujanović odbacio krivicu
Pred Odjeljenjem za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH optuženi Nermin Mujanović i predstavnici pravnih lica "Čago komerc", "AD-Nerkomerc" "Belmin komerc" izjasnili su se da nisu krivi.
U saopštenju Suda BiH navodi se da će se optuženi Nedžad Galić i predstavnk pravnog lica "Ama-prom" naknadno izjasniti o krivici.

Sud BiH potvrdio je 15. maja optužnicu u predmetu Fahrudin Čago i drugi, koja tereti 24 fizička lica i 13 pravnih lica za organizovani kriminal i poresku utaju, u vezi sa pranjem novca.

Optužnica tereti i fizička lica - Fahrudina Čagu, Smaila Mujčinovića, Nermina Demirovića, Enesa Pašalića, Mersihu Kvrgić, Selmu Imamović, Maju Relju, Merimu Šabanović, Aliju Raščića, Adnana Raščića, Safeta Čolakovića, Esada Jazvina, Edu Čolakovića, Osmana Kantića, Jasmina Mustafića, Mirava Dropića, Seada Salihbegovića, Amaliju Tomića, Mladena Markovića, Branka Leku i Rasmina Alajbegovića.

Među pravnim licima koje optužnica tereti su i "Es-komerc" i "King BH" iz Mostara, "Fazex", "Ama prom" i "Tim hans” iz Tuzle, "Gamadeus" iz Kalesije te "Art prom" iz Gruda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: