{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nermin Alivuković razriješen funkcije zamjenika načelnika Općine Srebrenica

22.9.2018. u 17:06
1
27
Nermin Alivuković razriješen funkcije zamjenika načelnika Općine Srebrenica
1
Nermin Alivuković razriješen funkcije zamjenika načelnika Općine Srebrenica
Nermin Alivuković (Foto: H. M./Klix.ba)
Nermin Alivuković (SDA) razriješen je dužnosti zamjenika načelnika Općine Srebrenica, potvrđeno je za Klix.ba.
U obrazloženju za njegovu smjenu je navedeno da se u aktuelnom mandatu Skupštine opštine Srebrenica mijenja skupštinska većina, te da se na prijedlog odbornika, načelnika i Komisije za izbor i imenovanje razrješava zamjenik načelnika Opštine Srebrenica.Alivuković je za Klix.ba istakao da konkretnog razloga za smjenu, kao što je to i navedeno u odluci, nema, ali da je odluka uslijedila nakon što je formirana nova skupštinska većina.

"Priča o formiranju skupštinske većine u Srebrenici traje još od marta ili aprila. Nezvanični dogovor moje smjene je, nakon svega, krunisan ovom odlukom. Isto se pokušalo uraditi u Opštini Zvornik, ali se tamošnji načelnik uspio oduprijeti pritisku. Nažalost, u Srebrenici se to desilo", rekao je on.

Napomenuo je da su svi srpski odbornici, uz tri odbornika Bošnjaka, izvojevali njegovu smjenu.

"Procedura moje smjene nije u skladu sa zakonom i statutom, jer su pojedini članovi Komisije za izbor i imenovanje samovoljno zamijenili članove koji su im bili nepodobni i koji nisu bili za moju smjenu. To je urađeno da bi imali većinu da mene smijene, odnosno da potvrde ono što su tražili odbornici i načelnik", kazao je Alivuković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: