BiH
131

Nerdinova majka i mještani Kučić Kule još uvijek u šoku: Teško nam je i žao zbog svega

Piše: N. N.
Mještani Kučić Kule (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mještani Kučić Kule (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danas će oko 17 sati u mjestu Kučić Kula biti klanjana dženaza i ukopan Nerdin Ibrić koji je pucao na policijsku stanicu u Zvorniku.

Mještani Kučić Kule, rodnog mjesta Nerdina Ibrića, kažu kako su još uvijek u šoku te da ne mogu vjerovati šta se desilo.

Zijad ef. Hasanović, mjesni imam, danas će predvoditi dženazu-namaz Nerdinu. Kaže da ga je poznavao duži vremenski period.

"Dolazio je u mekteb sve do osmog ili devetog razreda osnovne škole. Poslije sam ga rijetko viđao jer je njegova kuća od džamije udaljena oko pet kilometara. Znam samo da je volio šetati, a njegove komšije su mi rekle da se zadnjih nekoliko mjeseci ponašao čudno", kaže Hasanović za Klix.ba.

Danas je u Kučić Kuli uobičajen dan, situacija se polako normalizira. Na dženazu Nerdinu će doći i njegov polubrat koji inače živi u Švicarskoj.

"Nerdina sam poznavao kao fino i mirno dijete. Teško je reći šta je bio 'okidač' unutar njega da ovo počini. Znam da je rođen 1991. u Tuzli pa je prebačen u Zvornik a odatle u Beograd. Tek nakon nekoliko godina ponovo se sreo s majkom, a oca skoro da nije ni upoznao jer je ubijen kada mu je bila samo godina dana", kaže Hasanović.

Nerdinova majka Halima još uvijek je u šoku i ne može da dođe sebi. Hasanović kaže da ju je jučer posjetio u njenoj kući.

"Njoj je najteže. Ona je jednostavno izgubljena i žali što se ovo sve desilo", pojašnjava Hasanović.

Što se tiče općenite atmosfere u Zvorniku, nisu zabilježeni nikakvi novi incidenti a atmosfera međusobnog povjerenja ponovo se uspostavlja.