BiH
0

Neravnine na dijelu od Energoinvesta do Stupske petlje

Nezavisne/Sa-X
Nakon što je završena detaljna rekonstrukcija saobraćajnica od Otoke do Ilidže i obrnutim smjerom, Direkcija cesta Kantona Sarajevo očekuje elaborat o kvalitetu urađenog posla.

Već sada je izvjesno da će morati biti urađena manja korekcija asfalta na potezu od "Energoinvesta" prema Stupskoj petlji, potvrdio je Adem Zolj, direktor Direkcije cesta Kantona Sarajevo, za banjalučke Nezavisne novine.

"U pitanju su manje neravnine koje ćemo morati korigovati. U dužini nekih 150 metara skinućemo gornji sloj asfalta i to ćemo onda popraviti. Ne opravdamo propuste, ali rokovi za završetak su bili veoma skučeni, a i pratilo nas je nepovoljno vrijeme. Još ne znamo kada će te korekcije biti urađene", objašnjava Zolj. Međutim, ističe da su ostalim radovima izuzetno zadovoljni.

"Osim rekonstrukcije kolovoza i postavljanja asfalta koji se inače koristi na autoputevima, radili smo ivičnjake, izmještali slivnike, mijenjali poklopce na šahtovima. U narednih nekoliko dana dobićemo nalaze urađenog i mislim da će biti pozitivni", naglašava Zolj.

Kaže da je u toku rekontrukcija Rustempašine ulice na Ilidži. "Ti su radovi nastavak sanacije dijela Otoka - Ilidža. Radimo kolovoz, a osim postojeće dvije izgradićemo još jednu saobraćajnu traku. Radovi će trajati 90 dana", dodao je Zolj, prenose Nezavisne novine.