Ugorsko
21

Neprospavana noć za mještane vogošćanskog naselja: Vatra se rasplamsava ispod brda Žuč

Dž. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Pred brojnim mještanima vogošćanskog naselja Ugorsko je još jedna neprospavana noć zbog požara koji se ponovo rasplamsava na području ispod brda Žuč. Da situacija bude još gora, vatra se širi minskim područjem koje je nepristupačno i za vatrogasce.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo već dva dana na ovoj lokaciji gase požar, ali vatra se iznova širi. Kako nam pričaju mještani koje smo večeras zatekli na terenu, vatrogasci su jutros od 8 sati bili u Ugorskom. Ove noći uspjeli su stabilizovati vatru koja se širila prema kućama te su se povukli zbog drugih intervencija.

Kako smo ranije pisali, širom Kantona Sarajevo večeras su vatrogasne ekipe gasile požare koje su u najvećoj mjeri prouzrokovali ljudi paljenjem niskog rastinja.

Ista situacija je i u Ugorskom. Jedan mještanin, gledajući kako se vatra širi i njegovom šumom, govori nam kako je u nevjerici zbog neodgovornosti pojedinaca koji svojim nemarom štete cijeloj zajednici. Podsjećamo, nadležne službe danima apeluju da se građani suzdrže od paljenja vatre na otvorenom.

Kako smo večeras mogli svjedočiti, vatra se i dalje rasplamsava ispod brda Žuč. Na sreću, nije mnogo blizu obližnjih kuća, ali stanovnici brojnih okolnih naselja u strahu su od goreg scenarija.