Šokirao javnost
763

Neprimjerena šala: Faruk Hadžić tvrdi da je klao jarca i da ne nudi usluge klanja pasa

Klix.ba
Faruk Hadžić (Foto: Facebook)
Faruk Hadžić (Foto: Facebook)
Nakon što su se brojni korisnici Facebooka i aktivisti za zaštitu životinja danas šokirali zbog objave muškarca iz Sarajeva koji nudi "usluge klanja pasa", našoj redakciji javio se Faruk Hadžić koji tvrdi kako se na ovaj način želio "našaliti".

"Objavio sam svoju sliku kad sam klao jarca za stelju i napisao status za pse jer sam se htio našaliti s prijateljem. Nisam mislio da će ovo ovako buknuti u javnosti. Nije istina da nudim usluge klanja pasa i moj status nema nikakve veze s psima", napisao nam je Hadžić koji je prouzrokovao veliku uznemirenost Sarajlija.

Njegovu objavu danas su podijelili i aktivisti iz Udruženja za zaštitu životinja "Av-Mau" koji su nam kazali kako će se obratiti nadležnim institucijama kako bi Faruk "odgovarao za nedjela i ubistvo psa ili pasa".

Podsjećamo, Faruk Hadžić je objavio nekoliko fotografija na kojima pozira s nožem pored krvave i zaklane životinje koja izgleda poput psa. Pored fotografija napisao je: "Vršimo uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni. Dolazimo na kućnu adresu po pozivu. Sedam KM po komadu, s tim da glavuša ide meni".

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine, namjerno nanošenje boli, patnje ili povreda životinjama kažnjivo je novčanim kaznama i do 10.000 KM.

Status Faruka Hadžića jedan je od mnogih primjera kako neprimjerene objave na Facebooku, kao javnom prostoru, mogu odjeknuti u javnosti. U svijetu je već odavno kažnjivo objavljivanje sličnih uznemirujućih i uvredljivih postova na društvenim mrežama.