{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neprijavljene donacije pod lupom

F
25.6.2009. u 15:15
0
0
Neprijavljene donacije pod lupom
0
Neprijavljene donacije pod lupom
Vlada Republike Srpske danas je na sjednici u Banjoj Luci prihvatila informaciju o usklađivanju propisa RS-a s propisima Evropske unije i Informaciju o upisanim donacijama u Registar donacija u javnom sektoru.
Vlada je zadužila sva ministarstva i resore iz njihove nadležnosti, lokalne zajednice da odmah dostave izvještaje o odobrenim donacijama koje do sada nisu prijavili, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Zadužena su i sva ministarstva, koja su nadležna za oblast za koju je donacija prijavljena u Registar donacija, da uspostave mehanizam kontrole i praćenja namjenskog korištenja sredstava donacija te da dostavljaju Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju tromjesečni izvještaj o korištenju donacija.

Na sjednici je Vlada prihvatila i informaciju o statusu AD "Poštanske štedionice RS-a“, te zadužila Ministarstvo finansija i Fond penzijsko-invalidskog osiguranja RS-a da pokrenu aktivnosti, putem Skupštine akcionara "Poštanske štedionice“ radi donošenja odluke o pokretanju postupka likvidacije nad ovim preduzećem.

Utvrđen je i Prijedlog zakona o rakiji i vinu, koji će biti upućen Narodnoj skupštini na razmatranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: