Tužili MUP ZDK
0

Nepravosnažnom presudom djelimično poništen konkurs za posao

FENA
Zenica
Zenica
Sutkinja Općinskog suda u Zenici Vera Derling 28. maja donijela je nepravosnažnu presudu u pravnoj stvari tužilaca Lidije Mihailović, Sanela Hukića i Nine Kaknje protiv tuženog Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi poništenja Odluka po žalbama izjavljenim na konačnu listu rezultata za prijem u radni odnos, prijedloga, kao i konačne liste kandidata predloženih za zapošljavanje u MUP-u ZDK-a.

Nepravosnažnom presudom, poništavaju se lista kandidata s rezultatima postignutim na svakom testu u dijelu koji se odnosi na čin mlađi inspektor od 16.10.2009.zaključno s brojem 395., kao i Rješenja po žalbi tužilaca od 3.11.2009., te konačna lista kandidata predloženih za zapošljavanje za čin mlađi inspektor od 30.11.2009.godine.

Navedenom nepravosnažnom presudom obavezuje se tužena strana da provede proceduru u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima ZDK-a i Pravilnikom o načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira policijskih službenika, te da donese nove odluke, kao i da tužiocima nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 1.260 KM, sve u roku od 15 dana.

Na konkurs se prijavilo 1.249 kandidata, a konačna lista s imenima stotinu kandidata predloženih za zapošljavanje objavljena je 30. novembra 2009.