{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nepravosnažnom presudom djelimično poništen konkurs za posao

F
31.5.2010. u 13:36
0
1
Nepravosnažnom presudom djelimično poništen konkurs za posao
0
Nepravosnažnom presudom djelimično poništen konkurs za posao
Zenica
Sutkinja Općinskog suda u Zenici Vera Derling 28. maja donijela je nepravosnažnu presudu u pravnoj stvari tužilaca Lidije Mihailović, Sanela Hukića i Nine Kaknje protiv tuženog Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi poništenja Odluka po žalbama izjavljenim na konačnu listu rezultata za prijem u radni odnos, prijedloga, kao i konačne liste kandidata predloženih za zapošljavanje u MUP-u ZDK-a.
Nepravosnažnom presudom, poništavaju se lista kandidata s rezultatima postignutim na svakom testu u dijelu koji se odnosi na čin mlađi inspektor od 16.10.2009.zaključno s brojem 395., kao i Rješenja po žalbi tužilaca od 3.11.2009., te konačna lista kandidata predloženih za zapošljavanje za čin mlađi inspektor od 30.11.2009.godine.

Navedenom nepravosnažnom presudom obavezuje se tužena strana da provede proceduru u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima ZDK-a i Pravilnikom o načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira policijskih službenika, te da donese nove odluke, kao i da tužiocima nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 1.260 KM, sve u roku od 15 dana.

Na konkurs se prijavilo 1.249 kandidata, a konačna lista s imenima stotinu kandidata predloženih za zapošljavanje objavljena je 30. novembra 2009.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: