{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nepravosnažnom presudom djelimično poništen konkurs za posao

F
31.5.2010. u 13:36
0
1
Nepravosnažnom presudom djelimično poništen konkurs za posao
0
Nepravosnažnom presudom djelimično poništen konkurs za posao
Zenica
Sutkinja Općinskog suda u Zenici Vera Derling 28. maja donijela je nepravosnažnu presudu u pravnoj stvari tužilaca Lidije Mihailović, Sanela Hukića i Nine Kaknje protiv tuženog Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi poništenja Odluka po žalbama izjavljenim na konačnu listu rezultata za prijem u radni odnos, prijedloga, kao i konačne liste kandidata predloženih za zapošljavanje u MUP-u ZDK-a.
Nepravosnažnom presudom, poništavaju se lista kandidata s rezultatima postignutim na svakom testu u dijelu koji se odnosi na čin mlađi inspektor od 16.10.2009.zaključno s brojem 395., kao i Rješenja po žalbi tužilaca od 3.11.2009., te konačna lista kandidata predloženih za zapošljavanje za čin mlađi inspektor od 30.11.2009.godine.

Navedenom nepravosnažnom presudom obavezuje se tužena strana da provede proceduru u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima ZDK-a i Pravilnikom o načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira policijskih službenika, te da donese nove odluke, kao i da tužiocima nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 1.260 KM, sve u roku od 15 dana.

Na konkurs se prijavilo 1.249 kandidata, a konačna lista s imenima stotinu kandidata predloženih za zapošljavanje objavljena je 30. novembra 2009.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: