Četiri intervencije
32

Nepravilnosti prilikom glasanja u TK, vrijeđanje članova biračkih odbora i fizički sukob

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Pripadnici Ministarstrva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u toku izbornog procesa četiri puta su intervenisali zbog narušavanja javnog reda i mira.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić za Klix.ba je kazao da su policajci intervenisali na biračkim mjestima u Srebreniku, Lukavcu, Čeliću i Živinicama.

"U tri slučaja smo zabilježili vrijeđanje članova biračkih odbora, a u Srebreniku je došlo do fizičkog sukoba na biračkom mjestu", precizirao je Šarić te dodao da će protiv počinilaca krivičnog djela narušavanja javnog reda i mira biti podnesene krivične prijave.

Šarić nam je kazao i da su na području Tuzle i Sapne zabilježene prijave lobiranja političkih subjekata kod glasača, kao i slučajevi da članovi političkih partija privatnim automobilima dovoze glasače na izborna mjesta.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nalaze se u neposrednoj blizini svih biračkih mjesta u ovom kantonu te se građani pozivaju da prijave sve nepravilnosti koje uoče.

Predsjednica Gradske izborne komisije Meliha Pašić za Klix.ba je potvrdila da je do 15 sati na području Tuzle glasalo 33.960 osoba, odnosno 30,39 posto.