|

Nepoznata osoba u Sarajevu posjekla i odnijela stablo u kojem je bila mina

Nepoznata osoba u Sarajevu posjekla i odnijela stablo u kojem je bila mina
27
Klix.ba
13.6.2019. u 17:07
71
komentara
27

dijeljenja
Nepoznata osoba u Sarajevu posjekla i odnijela stablo u kojem je bila mina Foto: Klix.ba
Nepoznata osoba ušla je u minsko polje na području radilišta "Vis" na brdu Žuč te posjekla i odnijela drvo u kojem je urasla mina.
Demineri Federalne uprave civilne zaštite rade na čišćenju ovog područja i 11. juna su uočili ovo stablo u kojem je bila potezna mina PMR 2A te ga fotografisali.

Sljedeći dan kada su došli da nastave radove, uočili su da drveta nema, odnosno da je posječeno i odnešeno."FUCZ je odmah obavijestila PU Novi Grad Sarajevo čiji su službenici izašli na teren i napravili zapisnik. S obzirom da minsko-eksplozivna sredstva predstavljaju ozbiljnu prijetnju po sigurnost stanovništva i njihove imovine, ovakav vid djelovanja neodgovornih osoba direktno ugrožava živote i zdravlje građana, te u tom smislu FUCZ apeluje da se pomenuto minsko-eksplozivno sredstvo odmah prijavi nadležnim organima kako bi na siguran način bilo zbrinuto i uništeno", poručuju iz FUCZ.

Na ovom deminerskom radilištu timovi Federalne uprave civilne zaštite od 27. novembra 2018. godine izvode deminerske radove.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...