Prijavljeno policiji
274

Nepoznata osoba skinula utičnice na kojima su migranti punili mobitele u Tuzli

Autor: A. K.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Za sada nepoznata osoba ili više njih uklonila je utičnice koje se nalaze u prizemlju zgrade u kojoj je smješten Terenski ured Službe za poslove sa strancima BiH u Tuzli. U ovoj zgradi svaki dan borave grupe migranata koje su uz pomoć utičnica punili svoje mobilne telefone.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je slučaj prijavljen policijskim službenicima koji rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

"Službenici Policijske stanice Centar zaprimili su prijavu o događaju na osnovu koje su izašli na teren. Riječ je o manjoj materijalnoj šteti, a policijski službenici rade na dokumentovanju i rasvjetljavanju tog incidenta", rekla je Kapidžić za Klix.ba.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Terenski ured Službe za poslove sa strancima BiH u Tuzli nema svoju zasebnu zgradu te se nalazi u objektu u kojem djeluje više poslovnih subjekata.

Prije nekoliko dana pokrenuta je inicijativa da se on izmjesti na drugu lokaciju koja nije u centru grada, a do toga još uvijek nije došlo.

Kao što je poznato, zbog neadekvatne zaštite državne granice oko Bijeljine i Zvornika sve veći broj migranata iz Srbije ilegalnim putem dolazi na teritoriju Bosne i Hercegovine. Uglavnom pješačenjem stižu u Tuzlu u kojoj borave na neadekvatnim lokacijama.

Migranti često borave u prizemlju zgrade u kojoj je smješten Terenski ured u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Migranti često borave u prizemlju zgrade u kojoj je smješten Terenski ured u Tuzli (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Pored prizemlja zgrade u kojoj je smješten Terenski ured Službe za poslove sa stranicma BiH migrante je moguće pronaći i sipred ovog objekta, zatim gradskim parkovima te Glavnoj autobuskoj stanici na kojoj su uglavnom oslonjeni na grupu volontera.

S obzirom na to da u Tuzli iz dana u dan pristiže sve veći broj migranata predstavnici lokalne i kantonalne vlasti održali su zajednički sastanak u cilju rješavanja trenutnih problema koji postoje.