Milorad Dodik
0

"Nepotreban susret sa hrvatskim premijerom"

SRNA
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku političke trojke u Mostaru, jer smatra da je nepotrebno da se sastaje sa premijerom Hrvatske Ivom Sanaderom.

Dodik je naveo da RS ima formalne probleme sa Vladom Hrvatske u vezi sa nekim pitanjima od zajedničkog interesa i da sutrašnji sastanak ne bi dao odgovore na ta pitanja.

   On je ocijenio da će u budućnosti doći do formalnog susreta na kojem će biti riječi o nekim od tih pitanja.

   "Sastanak na kome je bilo predviđeno da se vidimo sa Sanaderom nepotreban je, jer nema razloga niti su stvoreni uslovi za takvu vrstu sastanka nakon nepotrebnih izjava službenika Vlade Hrvatske koje zadiru u unutrašnjost BiH", rekao je Dodik danas u Trebinju.

   On je napomenuo da je spreman da se sastane sa liderom SDA Sulejmanom Tihićem i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru ili na bilo kojem drugom mjestu, bilo koji drugi dan, i da sa njima razgovara o bitnim pitanjima koja se odnose na BiH.

   Ministar inostranih poslova Hrvatske Gordan Jandroković izjavio je ranije da Hrvati u BiH ne bi tražili drugačije unutrašnje uređenje BiH da su zadovoljni sa postojećim.

   "BiH treba biti onakva država o kakvoj se dogovore tri konstitutivna naroda. Hrvati su jedan od tri ravnopravna i konstitutivna naroda i svako od predloženih rješenja za promjenu unutrašnjeg uređenja BiH mora to uzeti u obzir", rekao je Jandroković za sarajevsku štampu.
   Čović je prošle sedmice najavio za 31. mart ponovni sastanak trojice lidera u Mostaru.