Humanitarna akcija
0

Nepokretni ali hrabri Mario Jozić treba vašu pomoć

Sarajevo-x.com
Sedamnaestogodišnjeg Marija Jozića iz Zenice život nije mazio. Nakon što ga je kao bebu ostavio otac, te je ostao živjeti sa samohranom majkom i djedom, došao je rat u kojem je djed poginuo. Ipak, život je išao dalje i Mario, kao srednjoškolac, svoju ljubav pronašao je u plesu, sve dok prije pola godine vježbajući nije pao i slomio vratnu kralježnicu.

Iako mu ljekari nisu davali mnogo nade da će preživjeti, ovaj mladić probudio se iz kome i njegov napredak iz dana u dan sve je uočljiviji. Dijagnoza njegovog stanja i dalje je kvadriplegija - potpuna oduzetost ruku i nogu.

Jedan od problema je i stan u kojem Mario sa nezaposlenom majkom živi, a koji se nalazi na trećem spratu, nema lifta i nije u vlasništvu porodice.

Ovaj hrabri mladić treba pomoć da kupi stan u prizemlju kako bi i njemu i njegovoj majci kretanje bilo olakšano. Ovako, da bi izašao iz stana Mario sada mora čekati da se pojavi neko ko će ga iznijeti na sunce.

Nakon što je u zeničkom Stacionaru podvrgnut fizijatrijskim vježbama, za dalji tok rehabilitacije predviđeno je banjsko liječenje i vježbe za koje njegova majka nema novca.

Pokrenuta je akcija pomoći i otvoren račun u UniCredit Bank broj 3386902222759674 na koji možete uplatiti svoj prilog, a korisnici Eroneta i HT mreže mogu nazvati 092 890 854 i donirati 2 KM, odnosno poslati SMS na 063 88840 i donirati 1 KM.

Humanitarna akcija traje tri mjeseca.

Više informacija možete dobiti na 061/431-334 (majka Jelena).