{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neplatišama RTV pretplate uslijedit će sudske tužbe

N
1.3.2004. u 18:19
0
0
Neplatišama RTV pretplate uslijedit će sudske tužbe
0
Neplatišama RTV pretplate uslijedit će sudske tužbe
Plaćanje RTV pretplate uz račun za telefonske usluge u Republici Srpskoj počelo je s dobivanjem računa za januar 2004., a problemi u Federaciji BiH su otklonjeni tokom februara tako da će se i u FBiH naplata RTV pretplate realizirati s telefonskim računima za februar.
Drago Marić, generalni direktor Javnog RTV servisa, kazao je za agenciju NINA da sada imaju konačne podatke o realizaciji naplate RTV pretplate na području RS-a za januar, pri tomu izrazivši zadovoljstvo samim startom naplate.

Marić ističe da je posebno napravljen veliki pomak u realizaciji naplate u odnosu na proteklu 2003. Kada je riječ o naplati u FBiH Marić je kazao da se sada dogovara tekst uputa za početak primjene ugovora o naplati RTV pretplate i tu su radnje pri kraju, tako da će se s telefonskim računima za februar pokrenuti cijeli proces naplate.

Kada je riječ o neplaćanju RTV pretplate Marić ističe da se time manipulira. Prema njegovim riječima, građani stvarno mogu da ne plate RTV pretplatu, a iza toga stoji pravo javnih emitera da sami gone sudskim putem građane da to urade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: