{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neplatišama RTV pretplate uslijedit će sudske tužbe

N
NINA
1.3.2004. u 18:19
0
0
Neplatišama RTV pretplate uslijedit će sudske tužbe
0
Neplatišama RTV pretplate uslijedit će sudske tužbe
Plaćanje RTV pretplate uz račun za telefonske usluge u Republici Srpskoj počelo je s dobivanjem računa za januar 2004., a problemi u Federaciji BiH su otklonjeni tokom februara tako da će se i u FBiH naplata RTV pretplate realizirati s telefonskim računima za februar.
Drago Marić, generalni direktor Javnog RTV servisa, kazao je za agenciju NINA da sada imaju konačne podatke o realizaciji naplate RTV pretplate na području RS-a za januar, pri tomu izrazivši zadovoljstvo samim startom naplate.

Marić ističe da je posebno napravljen veliki pomak u realizaciji naplate u odnosu na proteklu 2003. Kada je riječ o naplati u FBiH Marić je kazao da se sada dogovara tekst uputa za početak primjene ugovora o naplati RTV pretplate i tu su radnje pri kraju, tako da će se s telefonskim računima za februar pokrenuti cijeli proces naplate.

Kada je riječ o neplaćanju RTV pretplate Marić ističe da se time manipulira. Prema njegovim riječima, građani stvarno mogu da ne plate RTV pretplatu, a iza toga stoji pravo javnih emitera da sami gone sudskim putem građane da to urade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: