BiH
0

Neovisni novinarski sindikat poziva na očuvanje hrvatskih elektroničkih medija u BiH

FENA
Predsjedništvo Neovisnog novinarskog sindikata Mostar poziva sve hrvatske političke predstavnike u BiH da se zauzmu za očuvanje statusa i institucionalno financiranje preostalih hrvatskih elektroničkih medija u BiH.

"Narod bez medija na svom jeziku i nije narod", stoji u priopćenju iz tog sindikata, te upozorava da se javni elektronički mediji na hrvatskom jeziku i to Radio Herceg-Bosna, Radiopostaja Mostar i Hercegovačka televizija Mostar ponovno nalaze pred gašenjem zbog neuvrštavanja u privremeni proračun Hercegovačko-neretvanske županije za prva tri mjeseca ove godine.

"Ako se Hrvati u BiH i hrvatski politički predstavnici zalažu za hrvatsku federalnu jedinicu, treba biti jasno da to nije neka imaginarna stvar, nego su to i Sveučilište u Mostaru, Hrvatsko narodno kazalište Mostar, Radiopostaja Mostar, Radio Herceg-Bosne, Hercegovačka televizija Mostar i ostale relevantne institucije hrvatskog naroda u BiH.

Za opstojnost ovih institucija odgovorni su hrvatski politički predstavnici, a ne netko drugi. S toga će upravo oni biti isključivi krivci i ponijeti svu odgovornost pred biračima zbog gašenja spomenutih medija", navodi se u priopćenju Predsjedništva Neovisnog novinarskog sindikata Mostar