Srednjobosanski kanton
60

Neočišćen snijeg na magistralnim cestama stvara probleme na Blidinju i Kupresu

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Snijeg koji od jučer pada u Bosni i Hercegovini stvorio je probleme na planinskim prevojima pa je otežano odvijanje saobraćaja uprkos angažmanu zimskih službi.

Posebno izraženi problemi u odvijanju saobraćaja su na Blidinju i Kupresu te na magistralnom putu Bugojno - Kupres gdje su zabilježeni veliki nanosi snijega na kolovozu zbog čega su brojni kamioni zaglavili u snijegu ili ostali parkirani sa strane ceste.

Zimske službe od jutarnjih sati su na terenu, ali snježne padavine koje u velikom intenzitetu padaju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine na višim nadmorskim visinama otežale su njihov rad.

Uprkos tome, u poslijepodnevnim satima s obzirom da je i intenzitet padavina opao, zimske službe su uspjele "dotjerati" cestu, pa je prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosankog kantona odvijanje saobraćaja za sada bez većih poteškoća.

Snijeg ne prestaje padati ni u drugim dijelovima BiH uglavnom na većim nadmorskim visinama, a jutros je zabilježen i u gradskom jezgru Sarajeva, Travnika i drugih bh. gradova.