|

Neobična intervencija komunalne službe: Stanari kroz prozor bacali odjeću, ćilime i posuđe

Neobična intervencija komunalne službe: Stanari kroz prozor bacali odjeću, ćilime i posuđe
105
S.H.P.
22.8.2019. u 18:39
94
komentara
105

dijeljenja
Neobična intervencija komunalne službe: Stanari kroz prozor bacali odjeću, ćilime i posuđe Foto: Facebook
Radnici KJKP "Park" imali neobičnu intervenciju u sarajevskom naselju Dolac Malta i to sa čak tri službe jer su morali uklanjanjati ćilime, posuđe, prostirke, odjeću i drugo sa stabala, pločnika, zelenih površina koje su stanari obližnje zgrade kroz prozore izbacili iz svog stana.
Naime, stanari višespratne zgrade na raskrsnici ulica Ložionička i Envera Šehovića, kod taksi stajališta, izbacili su većinu pokućanstva kroz prozor stana direktno na zelene površine, pješačke staze, trotoare.

Foto: Facebook Foto: Facebook


"Veliki dio odbačenih predmeta: ćilimi, prostirke i druge stvari završile su na granama stabala, pa je osim Parkove jedinice zadužene za održavanje površina u Novom Sarajevu, morala biti angažirana i mehanizacija odnosno autokorpa i radnici obučeni za rad na visini kako bi odbačeni otpad uklonili iz krošnji stabala", stoji u statusu na službenoj Facebook stranici KJKP "Park".

Foto: Facebook Foto: Facebook


Osim ove dvije jedinice, Parkova služba komunalnih redara napravila je službenu zabilješki , te bili prisutni za vrijeme čišćenja kako bi nadzirali stanje da se bacanje otpada ne ponovi u momentu dok su radnici "Parka" na terenu.

Foto: Facebook Foto: Facebook


Oni su obavili i razgovor sa stanarima zgrade iz koje je bačen otpad, no niko od njih nije želio otkriti ko se od komšija ovako odnosi prema zelenoj površini.

Foto: Facebook Foto: Facebook


Taksisti koji se nalaze u blizini kazali su kako ovakve situacije u ovom naselju nisu rijetke te da vrlo često svjedoče bacanju raznih stvari kroz prozor.
Prijavi grešku


Komentari (94)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...