Prijava na izbore
9

Nenad Nešić: Bošnjaci žele da dominiraju u Bosni i Hercegovini kao u Federaciji BiH

F. H.
Nenad Nešić. predao prijavu za oktobarske izbore (Foto: T. S./Klix.ba)
Nenad Nešić. predao prijavu za oktobarske izbore (Foto: T. S./Klix.ba)
Nenad Nešić, predsjednik DNS-a je u ime ove stranke predao potrebne formulare za opće izbore i prijavio DNS za izbore na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Komentirao je činjenicu da još nije odobren novac za održavanje izbora.

"Vidjeli ste jučer da su HDZ-ovi ministri bili protiv. Šta da vam kažem, još jednom mogu da ponovim da živimo u nenormalnoj državi jer mi danas u maju nemamo nacrt budžeta. U svakoj normalnoj državi gdje se budžet ne usvoji do nove godine vlada pada", kazao je Nešić.

Tvrdi da se ne radi samo o opstrukciji HDZ-a, nego problemu u funkcionisanja Federacije BiH, te je istakao da su najveći problemi u Federaciji BiH, i da je želja Bošnjaka da u Bosni i Hercegovini dominiraju na način kako dominiraju u Federaciji BiH.

"Stav DNS-a i mene kao predsjednika je da se mi trebamo izmaknuti iz ovog sukoba", rekao je Nešić o sankcijama Rusiji.

Odgađanje izbora DNS-u ne odgovara, rekao je Nešić i dodao da to odgovara jedino vladajućoj trojci i da zato nisu obezbjeđena sredstva za održavanje izbora.

"DNS drži otvorena vrata za ostatak opozicije. Mi želimo dogovor. Sve vrijeme smo predlagali dogovor. Krivica nije na DNS-u. Krivica je na ostatku opozicije. Krivica je na onim koji su prvi povukli potez, a to je PDP, sa izbacivanjem separatno, jednostrano svoga kandidata za predsjednika Republike Srpske", poručio je Nešić.