BiH
9

Nenad Dizdarević kandidat za gradonačelnika Sarajeva

Klix.ba
Nenad Dizdarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nenad Dizdarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bosanskohercegovački režiser, profesor i dekan na Sarajevo Film Academy Nenad Dizdarević potvrdio je za Klix.ba da je kandidat za gradonačelnika Sarajeva.

"Prihvatam to s velikim zadovoljstvom, jer je to, na neki način, moje pristajanje da u ime nekih građana budem kandidat", rekao je Dizdarević.

Dizdarević je prvi zvanični kandidat za gradonačelnika Sarajeva. Spekulira se da su kandidati još Abdulah Skaka, dogradonačelnik Grada Sarajeva i Dževad Bećirević, bivši načelnik Općine Centar.

Kako je za Klix.ba rekao Dizdarević, riječ je o grupi novih vijećnika iz građanskog bloka koji će najkasnije početkom naredne sedmice obznaniti svoja imena. No, Dizdarević, a ni drugi nisu željeli govoriti o kojim tačno vijećnicima se radi.

U Gradskom vijeću Grada Sarajeva SDA će imati 8 zastupnika, SBB 3, Naša stranka 4, SDP 3, DF 3, a po jednog će imati GS i Prva nezavisna lista Stari Grad uz pet samostalnih vijećnika, a to su Vedran Dodik iz Saveza za Stari Grad, Mira Jurić iz Unije socijaldemokrata BiH, bivši članovi DF-a Sead Srna i Srđan Srdić te Bajro Biber iz BOSS-a.

Za formiranje većine neophodno je osigurati 15 glasova.