{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nemojte nam povlačiti redovnički veo"

S
Sarajevo-x.com
21.1.2009. u 14:15
0
35
"Nemojte nam povlačiti redovnički veo"
0
"Nemojte nam povlačiti redovnički veo"
Sarajevo
U utorak, 20. januara u večernjim satima dvije časne sestre iz reda Školskih sestara franjevki Krista Kralja u Sarajevu prolazile su sarajevskom Baščaršijom kada su im dvije djevojke (srednjoškolke) skinule redovnički veo (maramu) s glave.
U razgovoru za Katoličku tiskovnu agenciju jedna od ovih sestara je rekla kako se u ovakvim situacijama nađu vrlo često jer je posrijedi praznovjerje prema kojem se vjeruje da dotaknuti časnu sestru ili povući njezin redovnički veo donosi sreću odnosno lijep i sretan dan.

Sestra je pojasnila da se, iako u ovakvim izgredima nema zle namjere ili mržnje, sestre osjećaju jako neugodno te smatraju takvo ponašanje nepoštivanjem osobe i pitanjem osnovne kulture.

"Mi često doživimo da djevojke žele dotaknuti sestre i to prije svega naš redovnički veo. Osobno sam to više puta doživjela i nisam to smatrala lošim kad vjeruju da će im to donijeti sreću odnosno lijep dan... Jednom sam zastala i jednoj djevojci, koja me je željela dotaknuti, rekla - pa dobro, ako ti to nešto znači, hajde... Ipak, svaka od nas se u takvim situacijama neugodno osjeća i to nije u redu jer bi se svatko našao u neugodnoj situaciji ako bi mu npr. na ulici skinuli ili povukli njegovu kapu ili šešir s glave bez povoda ili razloga. Također je vrlo neugodan osjećaj kada hodate ulicom s mišlju i određenom bojazni da će vam netko povući ili skinuti redovnički veo. To sigurno nije u redu", kazala je sestra apelirajući na javnost da ovakvi potezi prestanu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: