MUP ZDK
0

Nemoguće je predvidjeti reakcije kriminogenih pojedinaca

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (UP MUP ZDK) danas poslijepodne se, povodom događaja koji su se proteklih dana desili na području Zenice, u kojim su upotrebljavani vatreno oružje i eksplozivna sredstava, oglasila saopćenjem.

“Treba imati na umu da je nemoguće staviti pod stalni policijski nadzor kompletno područje koje je u našoj nadležnosti, niti predvidjeti reakcije i postupke pojedinaca, pa i one kriminogenih. To ne može uraditi niti jedna policija svijeta i najjače policijske agencije ne mogu spriječiti takve nezakonite radnje ali naš cilj je smanjenje tih djela i njihovo uspješno procesuiranje. Za poboljšanje sigurnosne situacije smatramo bitnim uključivanje predstavnika svih relevantnih institucija i svih segmenata društva, kao i uključivanje samih građana“, kaže se u saopćenju MUP-a ZDK.

MUP ZDK-a pozvao je građane da daju svoju podršku tako što će prijavljivati policiji sve slučajeve ugrožavanja lične sigurnosti građana, njihove imovine te dostavljati policiji sva raspoloživa bezbjedonosno interesantna saznanja.

  • Takođe, pozivamo građane da, ukoliko nezakonito posjeduju vatreno oružje ili eksplozivne materije, ista predaju u nadležnu policijsku stanicu kako bi spriječili nastupanje tragičnih posljedica usljed upotrebe istih te, posebno apelujemo da dostavljaju sva raspoloživa saznanja o licima ili grupama koja posjeduju vatreno oružje”, kaže se u saopćenju Uprave policije MUP-a Zeničko – dobojskog kantona.