BiH
0

Nema uvođenja noćnih linija prema Ilidži i Dobrinji

Nezavisne novine
Uspostavljanje noćnih saobraćajnih linija ka Dobrinji i Ilidži još nije planirano zbog čestih napada na vozače u noćnim satima, uništavanja vozila i malog broja putnika, kazali su juče u Informativnoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća (GRAS), prenose Nezavisne novine.

"Trenutno nije u planu uvođenje prevoza u kasnim noćnim satima zbog lošeg iskustva iz prošlih godina. Imali smo problema s naplatom karata i fizičkim napadima na vozače, zbog čega smo odustali od prevoza u kasnim noćnim satima. Postoji noćni prevoz putnika na relaciji Vijećnica - Dobrinja petkom i subotom do dva sata ujutro, kada se zadnji autobus vraća s Dobrinje ka Vijećnici. Ako bismo uveli svakodnevnu noćnu liniju trebala bi nam pomoć grada da riješimo bezbjednost vozača i rentabilnost linije", stoji u saopštenju GRAS-a.

Mještani Dobrinje i Ilidže, pak, tvrde da su ove linije neophodne i da ih treba uvesti. Edin D., stanovnik Dobrinje, kaže da su noćne linije potrebne jer mnogo mladih ostaje do kasno u gradu.

"Ne moramo imati liniju u četiri sata ujutro, ali mogli bismo imati svakodnevno do dva ujutro. Vikendom autobusi iz grada prema Dobrinji voze do dva sata i uvijek su puni, zato ne znam zašto tvrde da im ova linija nije rentabilna", kazao je Edin D. Sarajka Irena Hodžić smatra sramotnim što ni vikendom ne postoji noćna linija prema Ilidži.

"Nepostojanjem noćne linije prema Ilidži izolovali su taj dio grada. Mnogi nemaju para za taksi jer je duga relacija i ako nemaš auto vikendom ne možeš u grad. Mnogi su prisiljeni da se iz grada vraćaju tramvajem u 11.30. To je sramota za jedan glavni grad", kazala je Hodžićeva.