{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nema saznanja o postojanju Al-Qaide u BiH"

S
18.4.2009. u 13:12
0
14
"Nema saznanja o postojanju Al-Qaide u BiH"
0
"Nema saznanja o postojanju Al-Qaide u BiH"
Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović izjavio je danas Srni da agencije za provođenje zakona u BiH nemaju saznanja da u BiH žive pripadnici Al-Qaide.
''Možda postoje određeni pojedinci koji smatraju da je dobro to što Al-Qaida radi. Vjerovatno da kod nekih radikalnih grupa postoji i izraženo antiameričko raspoloženje zbog uloge SAD u ratovima u Iraku i Afganistanu, ali da bi neko bio proglašen teroristom moraju postojati čvrsti dokazi'', rekao je Sadović.

Komentarišući pisanje nedjeljnika ''News" da se izvjesni Nihad C., pokajnik iz redova Al-Qaide, u Sarajevu osjeća veoma bezbjedno i da sarađuje sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom u BiH, Sadović je rekao da sve agencije za provođenje zakona u BiH, uključujući i OBA-u, prate bezbjednosno interesantna lica i da će reagovati ako prikupe dovoljno dokaza za eventualno terorističko djelovanje tako što će ih krivično goniti i predati nadležnim pravosudnim organima.

Nedjeljnik "News" objavio je juče ekskluzivni intervju sa Nihadom koji kao pokajnik iz redova Al kaide sarađuje sa austrijskom Saveznom službom za zaštitu Ustava i borbe protiv terorizma (BVT), iako tvrdi da nije odao važne informacije.

Nihad je opisao sebe kao radikalnijeg i ekstremnijeg od ostalih "bradatih u Bosni", sa dobrim kontaktima u terorističkim uporištima u Afganistanu i Čečeniji i kao čovjeka koji je za terorizam obučio 300 ljudi u Evropi koji se nalaze u Španiji, Maroku i Alžiru.

Prema njegovim riječima, jedan pripadnik austrijske ćelije Al-Qaide nalazi se u Africi, drugi u Trabzonu u Turskoj, a kao centralnu figuru bečke islamske scene označio je Armina B. koji živi u Beču i koji je dugo pod prismotrom.

Austrijski nedjeljnik potvrđuje da Nihad održava veze sa obavještajnom službom BiH i da se u Sarajevu osjeća potpuno bezbjedno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: