{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Nema ponovnog brojanja listića: Sud odbio žalbu PDP-a na odluku CIK-a

S
SRNA
2.11.2018. u 19:06
15
9
Nema ponovnog brojanja listića: Sud odbio žalbu PDP-a na odluku CIK-a
15
Nema ponovnog brojanja listića: Sud odbio žalbu PDP-a na odluku CIK-a
Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu PDP-a na odluku Centralne izborne komisije BiH da se ne dozvoli ponovno brojanje glasačkih listića, što, kako je saopšteno iz PDP-a, pokazuje da je taj sud odlučivao isključivo na tragu odluke CIK-a i da postoje politički pritisci i pristrasnost u obje institucije.
"To je potpuno neprihvatljivo za državu koja je navodno demokratska i slobodna", naveli su iz PDP-a.

U saopštenju se dodaje da PDP opravdano sumnja da su presudnu ulogu za ovakvu odluku imali pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH, koji su već dan nakon izbora izjavljivali da je potrebno pod hitno formirati vlast, ne čekajući ni preliminarne rezultate, zakonske rokove za eventualne žalbe, niti rasplet izborne situacije.

"Imali smo stotine hiljada nevažećih glasačkih listića, ucjene, prijetnje, dokumentovana kršenja Izbornog zakona, greške i izborne manipulacije.
Najoštrije osuđujemo ovakav način funkcionisanja institucija čije su obaveze da sprovode biračku volju građana i garantuju pravdu", poručili su iz PDP-a.

Iz ove stranke su istakli da neće odustati i da će iskoristiti sva pravna i politička sredstva da se obezbijede fer i pošteni izbori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: