BiH
11

Nema poboljšanja: U narednim danima kišovito i tmurno vrijeme

Piše: S. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripremite svoju "odjeću za kišu" jer nas u narednoj sedmici očekuju padavine i temperature do maksimalno 18 stepeni.

Ponedjeljak 12.10.2015.

Nakon tmurne nedjelje slijedi i tmurni ponedjeljak. Ponovno se očekuje oblačno vrijeme, ali se nešto manje padavina. U drugoj polovini dana nastupa postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini moguća bura koja će tokom dana oslabiti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje od osam do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne može pasti malo kiše. Tokom dana, postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko pet, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

Utorak 13.10.2015.

U jutranjim satima više sunčanih perioda, ali tokom dana ponovno naoblačenje s kišom. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Poslije podne i u noći na srijedu pojačanje padavina. Jutarnja temperatura između tri i sedam, a na jugu zemlje od sedam do 10 stepeni.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15, a na jugu do 18 stepeni.

Srijeda 14.10.2015.

U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Tokom dana postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12, na jugu do 16 stepeni.

Četvrtak 15.10.2015.

I četvrtog dana sedmice bit će oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se na jugu i zapadu zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevne temperatura uglavnom između osam i 13, a na jugu do 16 stepeni.