Nema opasnosti od plimnog vala

F
FENA
18.12.2008. u 13:31
0
1
Nema opasnosti od plimnog vala
0
Nema opasnosti od plimnog vala
Kiša koja neprestano pada gotovo deset dana prouzročila je velike probleme na području cijele Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a kada su u pitanju područja nizvodno od akumulacija na hidroelektranama na Neretvi za sad nema opasnosti od plimnog vala, doznaje se iz Elektroprivrede BiH i Elektroprivrede HZ HB.
Najveće elektroenergetsko postrojenje na Neretvi – Hidroelektrana Jablanica – trenutno propušta 340 kubičnih metara vode u sekundi, što je dvostruko više od uobičajenog zimskog režima rada.

No, s obzirom da je vodostaj Neretve uzvodno od Jablanice u opadanju, stanje je pod kontrolom, doznaje se u HE Jablanica.

Po riječima voditelj službe za odnose s javnošću Elektroprivrede HZ HB Vlatka Međugorca, problema nema ni sa dvjema hidroelektranama ovoga poduzeća.

"Količine vode koje ispuštaju HE Rama i HE Mostar u granicama su normale i nema nikakve opasnosti“, kazao je Međugorac u telefonskoj izjavi za Fenu.

Najgora poplava prouzrokovana nekontroliranim ispuštanjem velikih količina vode iz akumulacijskih jezera na Neretvi dogodila se 1999. godine, kada je u HNŽ-u potopljeno više tisuća stambenih objekata.

Šteta je procijenjena na 20 miliona maraka, a većina građana ni devet godina kasnije nije uspjela dobiti primjerenu naknadu za pričinjenu štetu.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: