{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema dogovora o prihodima od PDV-a

F
28.3.2011. u 17:09
0
1
Nema dogovora o prihodima od PDV-a
0
Nema dogovora o prihodima od PDV-a
Ministarastvo finansija Republike Srpske saopćilo je da danas u Banjoj Luci nije postignut dogovor o povratu prihoda od PDV-a za prethodne tri godine koje Republici Srpskoj duguje Federacija BiH.
"U okviru radne grupe koju je formirao Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje predstavnici Federacije BiH su nastavili sa opstrukcijom te i dalje izbjegavaju izmirenje dugovanja od 48,3 miliona KM prema Srpskoj. Na ovaj način, neodgovoran odnos Vlade FBiH dodatno je poljuljao povjerenje prema Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i jedinstvenom računu na kome se prikuplja najveći dio ukupnih poreskih prihoda u BiH“, navodi se u saopćenju.

Ukoliko se, kako se navodi, u najkraćem vremenu ne obezbjedi povrat duga od 48,3 miliona KM, Republika Srpska će poduzeti nove mjere kako bi „sačuvala prihode koji pripadaju njenim građanima i spriječila da oni završavaju na tuđim računima“.

Nove mjere, navodi se, ne isključuju i razmatranje povrata prenesenih nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja iz 2003. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: