{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema dogovora između uprave Željeznica RS i mašinovođa

S
15.7.2013. u 12:33
0
0
Nema dogovora između uprave Željeznica RS i mašinovođa
0
Nema dogovora između uprave Željeznica RS i mašinovođa
Foto: Klix.ba
Nema dogovora između uprave "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) i mašinovođa u tom preduzeću po tužbi mašinovođa protiv uprave ŽRS-a i kontra tužbi ŽRS-a protiv mašinovođa zbog šteta koje su nastale tokom generalnog štrajka prije dvije godine, izjavio je Srni advokat mašinovođa Siniša Mikić.
Pred Okružnim sudom u Doboju u petak, 12. jula, završena je glavna rasprava, a novo ročište očekuje se u septembru, kada će odbrana mašinovođa provesti dopunu nalaza svojih vještaka.

Mašinovođe su od 10. oktobra do 24. novembra 2011. godine obustavile rad tražeći isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

Protiv mašinovođa koje su stupile u štrajk, poslije njegovog prekida, pokrenuti su disciplinski postupci u kojima su kažnjeni umanjenjem plate tri mjeseca za 10 do 30 odsto. Nakon toga ŽRS je tužilo oko 80 mašinovođa, a svaki od njih traži od 1.000 do 2.000 KM.

Uprava ŽRS osporila je ovu tužbu i podnijela kontratužbu, navodeći da je disciplinska komisija utvrdila da su mašinovođe neopravdano izostale s posla duže od 15 dana, čime su izvršile povredu radne dužnosti. U kontratužbi se, između ostalog, od mašinovođa traži "solidarna" isplata 380.000 eura na ime štete prouzrokovane štrajkom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: