{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nekorektne ocijene o RS-u"

S
30.6.2009. u 20:56
0
43
"Nekorektne ocijene o RS-u"
0
"Nekorektne ocijene o RS-u"
Foto: Reuters
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik smatra da postoje realne mogućnosti da bude riješeno pitanje državne i vojne imovine u BiH, ali da apsolutno ne stoje ocijene Savjeta za provođenje mira (PIK) na račun RS-a u vezi sa ovim procesom.
"Duh kominikea sa poslednje sjednice PIK-a treba shvatiti kao osnovu za ubrzano rješavanje problema imovine u BiH da bi se stvorili uslovi za transformaciju OHR-a u kancelariju specijalnog predstavnika EU. Ocjene sa sjednice PIK-a o učešću RS u tom procesu apsolutno ne stoje, nisu fer, niti korektne", rekao je Dodik Srni.

Komentarišući zabrinutost PIK-a da su članovi radne grupe iz RS onemogućili postizanje konstruktivnih pomaka na popisu državne imovine, Dodik je rekao da će predstavnici RS-a nastaviti da rade u toj radnoj grupi štiteći interese RS i pokušati da daju doprinos rješavanju ovih pitanja.

Dodik je poručio da predstavnici RS-a sigurno neće dozvoliti da bilo kakvo rješenje bude na teret dugoročnih interesa RS.

Komentarišući činjenicu da Savjet ministara BiH nije donio odluku da se stranim sudijama i tužiocima produži mandat u BiH, Dodik je rekao da je to autentična odluka organa BiH i da PIK nema ništa sa tim.

"Ne vidim zašto je problem ako Savjet ministara to nije uradio. On to neće ni uraditi. Nema naše saglasnosti, a to znači da je nemoguće da se donese odluka o produženju njihovog mandata. Što se nas tiče, to je zatvorena knjiga i završeno pitanje i oni neće moći da rade od 1. januara naredne godine", rekao je Dodik.

Premijer RS je istakao da je i ranije bilo nepotrebno da se strane sudije i tužioci angažuju i i dodao da odluka o produženju mandata, predstavlja odluku organa BiH.

"Koliko znam, ni Hrvati isto tako ne podržavaju produžetak rada stranim sudijama i tužiocima", rekao je Dodik.

Savjet za provođenje mira konstatovao je da je od prošlog zasjedanja održanog u martu bilo pomaka u radu Parlamentarne skupštine BiH i Savjeta ministara BiH, ali nije donio odluku o transformaciji OHR-a u kancelariju specijalnog predstavnika EU, rekao je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Inzko je naveo da je Upravni odbor PIK-a izrazio nezadovoljstvo postignutim rezultatima o državnoj i vojnoj imovini i poručio da ova pitanja treba da budu prioritet u narednom periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: