|

Nekoliko velikih potrošača u Sarajevu ostalo bez struje

Nekoliko velikih potrošača u Sarajevu ostalo bez struje
0
S
Piše: N. Jamaković
28.2.2012. u 14:42
28.2.2012. u 15:50
86
komentara
0

dijeljenja
Hotel Holiday Inn u Sarajevu, preduzeće GRAS, Tvornica čarapa Ključ, Bitumenka d.d. Sarajevo i Vranica d.d. Sarajevo su ostali u utorak bez struje zbog neplaćenih računa Elektrodistribuciji, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u Elektroprivredi BiH.
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com

Struju su im zbog duga isključili radnici Elektrodistribucije, a u hotelu Holiday Inn su nakon toga uključili agregate kako bi imali makar unutrašnju rasvjetu.

U hotelu su potom rekli kako je uzrok kvar na instalacijama, no saznali smo da je struja isključena zbog dugovanja Elektrodistribuciji, baš kao što je to slučaj i sa GRAS-om u kojem je bez struje ostala Upravna zgrada. GRAS-ovi tramvaji i trolejbusi i dalje nesmetano saobraćaju.

"Bez struje su zbog neizmirenog duga za potrošenu električnu energiju ostali i Tvornica čarapa Ključ, Bitumenka d.d. Sarajevo i Vranica d.d. Sarajevo", potvrdila je glasnogovornica Elektroprivrede BiH Midheta Kurspahić.

Dobili smo i potvrdu da je jutros bila isključena struja Studentskim domovima u Nedžarićima, KSC Skenderija i preduzeću Hidrogradnja, ali je njima tokom dana ponovo uključena.
Prijavi grešku


Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...